Toegankelijkheid

Voor mindervalide bezoekers heeft Rotterdam Ahoy veel faciliteiten. Zo is er de taxistandplaats vlakbij de hoofdingang waar ook minder validen gebruik van mogen maken door zich af te laten zetten. Er zijn voldoende parkeerplaatsen voor mindervaliden op het grote parkeerterrein, dat zich eveneens pal naast de hoofdingang bevindt.

Verder zijn er in Ahoy, en dus ook in de Ahoy Arena en RTM Stage, liften naar alle niveaus. Toiletten zijn aangepast en voorzien van alarm. Ten slotte kan men op vertoon van legitimatie bij de portiersloge een rolstoel lenen.

Voor rolstoelgebruikers zijn er speciale faciliteiten
Je dient bij het kopen van jouw toegangskaart wel een mindervalidenticket te kopen. Rolstoelplaatsen bevinden zich, afhankelijk van de zaalindeling in de Ahoy Arena en RTM Stage, op een rolstoelplatform vóór de tribune of op de vloer. Elke mindervalide bezoeker kan samen met één valide persoon plaatsnemen op het rolstoelplatform. Deze persoon is in eerste instantie verantwoordelijk voor het welzijn van de invalide. Ook de begeleider dient in het bezit te zijn van een mindervalidenticket (deze worden per twee verkocht).

Er is een beperkt aantal mindervalidenkaarten beschikbaar. Alleen kopers van deze kaarten hebben toegang tot de rolstoelplatformen in iedere concertzaal.

Let op: omdat HIER een festival is waar het publiek van zaal naar zaal gaat, is het niet mogelijk om vooraf of ter plekke zit- of staanplaatsen te reserveren. Voor alle bezoekers van het festival geldt een first come, first serve systeem. Met andere woorden: wees er op tijd bij.